Welkom bij Gezondheidscentrum Sirona!


 
 

Het forfaitsysteem, wat betekent dat voor u? 

Het forfaitsysteem is een systeem waarin je een overeenkomst afsluit met ons gezondheidscentrum Sirona. Daarin verklaar je steeds op ons beroep te doen als je een huisarts of verpleegster nodig hebt. De huisartsen zijn bereikbaar van maandagmorgen 8u tot vrijdagavond 20u. De thuisverpleging is ook voorzien in het weekend.

Je betaalt niets voor een raadpleging, huisbezoek, en ook niet voor de verpleging. Omdat alles gratis is, krijg je geen prestatiebriefje meer en moet je niet meer naar het ziekenfonds. Je moet wel in orde zijn met je ziekenfonds. 

Je betaalt elk jaar je bijdrage aan de dokterspraktijk: € 2,50 per persoon met een maximum van € 12,50 per gezin. 

 

 

Wanneer je een huisarts raadpleegt of een verpleegster neemt buiten de groepspraktijk, moet je de prestatie zelf betalen, zonder tussenkomst van het ziekenfonds. Opgelet, homeopaten en sportdokters werken vaak ook onder het RIZIV nummer van een huisarts.

Dit geldt echter niet tijdens de weekendwachtdienst.  En ook voor het ziekenhuis, specialisten, tandartsen en kinesisten verandert er niets. 

Wat moet ik doen bij ziekte?

Je kan een afspraak maken online via de afsprakenagenda.

Je kan ook bellen naar de praktijk voor een afspraak: 089 20 11 20 tussen 8u en 19u. Op de middag is het onthaal gesloten van 12.45u tot 13.30u.

Op dinsdag is dat van 12u45 tot 15u en op donderdag van 12u45 tot 15u30 omwille van vergadering. Maar we zijn dan wel bereikbaar via de telefoon voor dringende zaken. 

Huisbezoeken liefst tussen 8u en 9u aanvragen. Huisbezoeken zijn alleen voor dringende gevallen en als de patiënt niet tot op de praktijk kan komen. Buiten Genk doen wij geen huisbezoeken. 

Als je in het weekend of op een feestdag een dokter nodig hebt, kan je voor dringende medische zaken terecht op de huisartsenwachtpost, Jaarbeurslaan 23 in Genk, tel. 089 20 10 90. Daar moet je contant betalen; nadien kom je met het prestatiebriefje naar de praktijk en wij storten het bedrag terug, zonder het remgeld. Noteer je IBAN-bankrekeningnummer op het prestatiebriefje, zodat de terugbetaling vlot kan verlopen. 

Het onthaal van de praktijk

Eerst graag aanmelden voor je in de wachtzaal gaat zitten. Geef uw adreswijzingen, gsm nummers of een wijziging van uw gezinssituatie tijdig door. 

Als je verandert van ziekenfonds, moet je dit zo snel mogelijk aan het onthaal doorgeven. 

Voorschriften van chronische medicatie kan je telefonisch bestellen maar ook via mail op het mailadres voorschriften@sironavzw.be.

Als je voor 12u bestelt, liggen de voorschriften klaar na 14u dezelfde dag; bestel je na 12u dan liggen ze de volgende dag klaar aan het onthaal. 

Wat als ik verpleging nodig heb?

Op de praktijk is er van maandag tot en met vrijdag tussen 8 en 10u een verpleegster aanwezig voor bloednames, wondzorg, oren uitspuiten, spuitjes, …

Als je verpleging aan huis nodig hebt na een operatie, opname in het ziekenhuis of andere verzorging, neem dan steeds contact op met de praktijk, niet met het Wit-Gele kruis of een andere privé-verpleegster.

U kan in het weekend ook bellen naar het rechtstreeks nummer van onze verpleegwacht op het nummer 0471 94 75 99; als er niet wordt opgenomen, spreek dan een berichtje in en ze bellen zo snel mogelijk terug. 

Wat als ik mij wil uitschrijven als patiënt?

Als je niet meer naar onze praktijk wil komen en naar een andere huisarts wil gaan, moet je je eerst uitschrijven. Je moet dan drie formulieren ondertekenen om de overeenkomst te verbreken. Deze documenten zijn beschikbaar aan het onthaal.

Breng drie klevers van het ziekenfonds mee en, indien mogelijk, de naam van je nieuwe huisarts zodat we je dossier kunnen doorsturen.

De uitschrijving gaat pas in vanaf de 1ste van de maand nadat je hebt uitgeschreven. Vanaf deze datum kan u terug prestatiebriefjes van huisartsen binnenbrengen bij uw ziekenfonds.


Heb je nog vragen, bel dan gerust naar het onthaal van de praktijk: 089 20 11 20